• Geelse seniorenraad organiseert seniorenbal• JAC uitzonderlijk gesloten• Afbraak oude brug over E313 in Geel-West• Klassieke muziek beluysteren• Lezing journalist Peter Verlinden in de bib• Badminton spelen

Geelse seniorenraad organiseert seniorenbal
Op vrijdag 23 november organiseert de Geelse seniorenraad een seniorenbal in fuifzaal ‘De Waai’ op de Werft. De deuren gaan open om 13u. Een half uur later kan je de benen strekken tijdens een eerste dans, onder leiding van DJ Capi. Iedereen is welkom. Deelnemen is gratis. Voor iedere deelnemer die een hoofddeksel draagt, voorziet de seniorenraad een verrassing.
 
 
JAC uitzonderlijk gesloten
Op dinsdag 20 november en woensdag 28 november is het Jongerenadviescentrum uitzonderlijk gesloten.
 
 
Afbraak oude brug over E313 in Geel-West
Tijdens het weekend van 16 tot 19 november 2012 wordt de E313 in Geel-West volledig afgesloten. Het Agentschap Wegen en Verkeer breekt dan de oude brug af. Om de hinder voor de weggebruikers beperkt te houden, gebeurt dat tijdens het weekend. Het verkeer wordt omgeleid via de calamiteitenroute en de nabijgelegen op- en afritten Herentals-Oost en Geel-Oost. Op de plaats van de afgebroken brug gaat het Agentschap Wegen en Verkeer een tweede nieuwe brug bouwen, zodat er op termijn in beide rijrichtingen twee rijstroken komen. 
 
Het sloopwerk start op vrijdagavond 16 november. Om 20u gaat de E313 dicht in de richting van Antwerpen, om 21u ook in de richting van Hasselt. Verkeer dat komt van Antwerpen moet de snelweg verlaten in Herentals-Oost (complex 22, calamiteitenroute F) en zet via Geel-West (complex 23) zijn weg voort in de richting van Hasselt. Verkeer van Hasselt moet de snelweg verlaten in Geel-Oost (complex 24, calamiteitenroute G) om dan via Geel-West (complex 23) voort te rijden naar Antwerpen. Uiterlijk maandag 19 november om 6u, dus voor de maandagochtendspits, gaat de snelweg weer open.
 
Meteen na de afbraak van de oude brug, wordt de zuidelijke op- en afrit van Geel-West (kant firma Bertels) voor een half jaar afgesloten. Wie vanuit Geel via de E313 in de richting van Hasselt wil rijden en wie via de E313 vanuit Antwerpen naar Geel wil, zal dan gebruik moeten maken van de op- en afrit van Geel-Oost (complex 24). Wegen en Verkeer heeft in de buurt van Geel-Oost al een aantal kruispunten omgevormd om daar de verwachte toename van het verkeer op te vangen.
 
 
Klassieke muziek beluysteren
Schrik van klassieke muziek? Kom dan op maandag 19 november zeker eens 'Luysteren' in dienstencentrum Luysterbos. Onder leiding van een vrijwilliger luister je samen naar de mooiste klassieke melodieën. Je hoeft geen kennis van klassieke muziek te hebben. Op het programma staan: Elgar, Haydn, Tsjaikovski, Bach en
Mozart. Je bent welkom in het dienstencentrum, JB Stessensstraat 69 vanaf 14u.
 
 
Lezing journalist Peter Verlinden in de bib
Naar aanleiding van de tentoonstelling 'Vanuit de onderbuik', geeft journalist Peter Verlinden op maandag 19 november om 19.30u in de bib een boeiende lezing over de toestand van vrouwen in Afrika. Daarnaast zal hij ook focussen op de politieke en economische situatie in Congo, waar nog altijd geprotesteerd wordt om de verkiezingsoverwinning van Kabila junior aan te vechten. Er is ook ruimte voor vragen vanuit het publiek. Deelnemen aan de lezing is gratis. Inschrijven is verplicht.
 
Peter Verlinden is eerst en vooral VRT-journalist, gespecialiseerd in het ruime buitenland en dan vooral in Centraal-Afrika. Maar hij schrijft ook, geeft lezingen, modereert debatten, begeleidt reizen in Afrika, de Arabische wereld en Québec en doceert aan de universiteit van Leuven en verschillende hogescholen.
 
 
Badminton spelen
Speel je graag badminton? En wil je graag wedstrijdjes spelen, zonder lid te moeten worden van een sportclub? De sportdienst heeft voor een lange periode de sporthal van het Atheneum op maandagavond voor je gereserveerd. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. De sportdienst zorgt voor materiaal en professionele begeleiding. Je kan komen spelen van 19u tot 20.15u. Inschrijven moet niet. Je komt gewoon als uitkomt. De deelnameprijs bedraagt 3 euro per keer. Je koopt een sportkaart van een, vijf of tien beurten. De sportkaart is te koop aan de kassa van het zwembad. Je mag de kaart samen met anderen gebruiken. Houders van een Geelse vrijetijdspas krijgen 50% korting.